Ca. hver 4 ældre hund rammes af slidgigt, enten pga. skader, arvelige defekter, livsstil eller alder.

Slidgigt er en langsomt fremadskridende sygdom, hvor ledbrusken gradvist nedbrydes, så ledet ikke længere fungerer optimalt. Slidgigt rammer oftest albuer, knæ, hofter og ryg, men kan påvirke alle hundens led og er oftest forbundet med smerter for hunden.

Symptomer på slidgigt hos hunde

Symptomer på slidgigt er halthed, nedsat aktivitet, besvær og modvilje mod at rejse sig, gå på trapper og nedsat lyst til at lege/springe og gå tur. Stivhed, ømhed og hævelse omkring leddene er ligeledes hyppige symptomer. Smerter i leddene kan påvirke hundens temperament. Den kan f.eks. blive mindre tolerant overfor børn og andre hunde og generelt blive mere ængstelig.

Tilskud kan forebygge, hæmme og lindre slidgigt hos din hund.

Essentielle fedtsyrer som omega 3 og 6 – virker antiinflammatoriske og har en gavnlig effekt på hud, pels og led.

Planteekstrakter – som f.eks. hørfrøkerneolie eller kæmpenatlysolie har et højt indhold af gammalinolensyre, der ligeledes virker betændelseshæmmende.

Glykosaminoglukaner – fra. F.eks. grønlæbet musling, virker genopbyggende og bevarende på ledbrusken.

Snak med dyrlægen

Er din hund allerede påvirket af slidgigt, er det en god idé at konsultere dyrlægen. Det er mange muligheder for at give din hund en mindre smertefyldt hverdag. Tag en snak med din dyrlæge om, hvad der er bedst, for lige netop din hund.