Vaccination af hund

Alle hunde bør vaccineres. De sygdomme vi vaccinerer imod er alvorlige og vaccination er vores vigtigste redskab til at holde populationen af hunde raske.

  • Bedste forebyggelse af sygdomme

  • Grundig sundhedsundersøgelse af hunden

  • Problemer opdages i tide

  • Billigst at forebygge

  • Mulighed for pasning i pension

  • Mulighed for hjemmebesøg

Book tid
Skriv til os
Ring 70 86 88 88

Hvorfor er sundhedsundersøgelsen vigtig?

Sundhedsundersøgelsen er i høj grad vigtig.

Det sker ret ofte at vi finder sygdomme eller andre forhold, som ejeren ikke er opmærksom på. Det gør os i stand til at behandle på disse ting eller forebygge videre udvikling af lidelserne. Dermed forbedres prognosen markant.

Der bliver lavet en grundig klinisk undersøgelse af: Pels, tænder, øjne, luftveje, hjerte og kredsløb, ører, kønsorganer og lemmer. Hvis det viser sig påkrævet, kan vi supplere med blodprøver, biopsier osv.

De ting vi typisk opdager er f.eks.:

  • Tandlidelser: Hundene er nemlig ret dårlige til selv at børste tænder! Med tiden kan det udvikle sig til tandstensbelægninger, parodontose. Desuden ser vi tilbageholdte mælketænder, knækkede tænder osv – alt sammen  smertefulde tilstande for katten
  • Overvægt: Det er yderst usundt for hunde at være overvægtige og hundene har mange af de samme følgesygdomme som mennesker. Vi sammensætter gerne et slankeprogram til netop din hund, som gør en slankekur mere tålelig for hunden.
  • Nyrelidelser, hjertelidelser, gigt, sukkersyge og andre stofskiftelidelser.

Vi har samlet en række gode tips til en bedre tur til dyrlægen – Se dem HER

Tilpasset vaccinationsprogram

Nogle hunde kommer aldrig sammen med andre hunde, nogle hunde lever hele deres liv i byen, nogle kommer i hundeskov, til hundetræning og har tæt kontakt til mange andre hunde, nogle hunde skal med ejer på rejse i udlandet Osv.

Risikoprofilerne for de ovennævnte hunde er meget forskellige.

For at undgå overvaccination, laver vi et vaccinationsprogram specielt tilpasset netop din hund og dens risikoprofil – baseret på de internationale vaccinationsanbefalinger til hunde. Nogle vacciner holder i flere år, andre kun i et enkelt år. Det vil  i praksis sige at vi ikke nødvendigvis vaccinerer mod de samme sygdomme hvert år.

Vaccinekontrol

Det er muligt at udtage en blodprøve, hvor man undersøger mængden af antistoffer i hundens blod, og på baggrund af dette, at vurdere om hunden har behov for vaccination og dermed eliminere risikoen for overvaccination. Vi kan udtage blodprøven til sundhedsundersøgelsen og vente med at vaccinere til vi har svaret på blodprøven. Det skal nævnes at det er en forholdsvis kostbar løsning – prisen for blodprøven er 1250,- kr.

Morten og hund i øretjek
Book tid
Skriv til os
Ring 40 86 88 88