Hunden når ”senior-alderen” ved 6-8 års alderen for de store racer og 10-12 års alderen for de små racer.

Det kan være svært som ejer af en voksen hund, at indse, at ens trofaste ven, er ved at blive senior.

Den er måske blevet lidt langsom om at komme i gang om morgenen, er blevet lidt stivbenet og hopper ikke så let ind i/ud af bilen som den plejer. I det hele taget er den måske ikke så aktiv og udholdende som tidligere.

Det er imidlertid ikke nogen skam at blive senior. Det er nu du har muligheden for, at give din bedste ven al den omsorg, pleje og særlige hensyn, den har fortjent. Det kan gøre dens gyldne år aktive og fyldt med livsglæde!

Herunder er en række forslag til hvad du kan gøre, for at din hund føler sig godt tilpas og samtidigt fremme dens trivsel og velvære.

Foder og tilskud

Tilbyd din hund et kvalitetsfoder, tilpasset dens alder og livsstil. Undgå overvægt, da det ikke kun belaster led og knogler, men også kroppen i det hele taget. Overvægt forårsager en kronisk inflammation i kroppen.

  • Kvalitetsfoder til senior hund f.eks. Vetcomplex/HPM Senior, kan købes hos os til fordelagtige priser.
  • Giv tilskud af essentielle fedtsyrer, glukosaminoglucaner og plantetilskud, der har beviselig plejende effekt på led, hud/pels og immunforsvar.

Pleje

Ugentlig børstning og regelmæssige bade/trimning – også til korthårede hunde. Bade og pelspleje stimulere huden, giver en velplejet pels og virker samtidigt som blid massage, der fremmer blodomløbet.Rensning af øjne/ører, klipning af klør og tandpleje er ligeledes væsentlige faktorer, der er med til, at fremme din hunds sundhed.

 

 

Omsorg og særlige hensyn

Bløde sovesteder

Sørg for bløde sovesteder, så liggesår undgås. Har din hund ømme, stive led ligger den oftere mere ned end tidligere. Tilbyd den evt. en hundeseng af memory skum, der former sig efter din hunds krop, for optimal støtte og komfort. En sådan seng, kan evt bestilles gennem os. Placér sengen så hunden er fri af træk. Korthårede hunde foretrækker ofte en plads i solen eller nær brændeovnen om vinteren.

Motion

Tilpas motion/leg, læg mere vægt på mental stimulering/aktivering, hvis din hund ikke kan klare så meget fysisk motion. Aktivitets spil, legetøj og søge øvelser er gode eksempler på mental stimulation.

Tag evt. hunden med ud og svømme i et opvarmet svømmebassin til hunde – svømning er skånsomt for leddene – men undgå at lade den svømme i koldt vand.

Lettere adgang

Lav en rampe til bilen/trappen, så hunden lettere kan komme ind og ud, undgå at lade den gå på trapper og springe høje spring.

Sundhed

Fjernelse af tandsten og evt. løse/rådne tænder, kan hjælpe gevaldigt på humøret – for ikke at nævne den dårlige ånde! Tandpine påvirker din hunds humør og tolerancetærskel, samtidigt med, at det gør ondt når den spiser.

Halvårlige sundhedsundersøgelser, evt understøttet af en blodprøve kan fange evt. problemer i opløbet. Opdaterede vaccinationer og forebyggende loppe/flåt behandling er ligeledes vigtige forebyggende foranstaltninger.

Wellness m.m.

Besøg evt. en hundemassør. Hunde med ledsmerter kompenserer ofte med andre dele af kroppen, der til gengæld bliver overanstrengte og spændte. En grundig massage løsner op for disse spændinger. Massage/akupunktur frigiver kroppens egne smertestillere; endorfiner.

Medicinsk smertebehandling kan ligeledes hjælpe din hund, hvis den allerede er plaget af gigt. Tal med os om hvad der er bedst for lige netop din hund.